1.665
Scoli inscrise
287
Castigatori
1.108.000
Lei
35.479
Carti donate
Din editiile anterioare
Testimoniale
-
Consideram ca orice investitie in cultura trebuie sa se intoarca in educatie si acesta este motivul pentru care o parte din profitul nostru este alocat proiectului CarteTeca. Cartile reprezinta una dintre cele mai importante legaturi ale copiilor cu educatia, deschid calea catre cunoastere, iar la nivelul intregii tari stim ca exista o multime de cadre didactice, si nu numai, care inspira si aduc mai aproape copiii de lectura. Acestea merita recunoasterea eforturilor depuse, precum si un sprijin activ prin oferirea mijloacelor necesare pentru a sustine educatia cu ajutorul cartilor.
Laura Teposu
CEO Libris
-
Accesul la educatie inseamna si posibilitatea, pentru fiecare copil, de a putea citi carti care sa il pasioneze, sa ii deschida mintea si prin asta sa beneficieze de puterea cunoasterii. Cartea nu ar trebui sa fie un privilegiu, ea este parte din dreptul egal la educatie. Ne bucuram sa fim parte din acest proiect.
Gabriela Alexandrescu
Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania
-
Cartile oferite vor alimenta nu doar apetitul elevilor la citit, dar vor stimula si dezvoltarea empatiei fata de carti. Prin aventurile si lectiile invatate din paginile acestor carti, elevii nostri vor descoperi o gama vasta de experiente si vor dezvolta o conexiune profunda cu lumea literaturii. Suntem increzatori ca aceasta biblioteca va fi nu doar un loc de invatare, ci si o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare!
Invatator Cosma Andrei Armando
Castigator editia CarteTeca 2023
-
Am fost o mica parte din ceva mare si frumos. Atunci cand cumparati o carte pe libris.ro, va apare optiunea sa faceti o donatie catre ,,Salvati Copiii Romania". Am aflat cu bucurie ca multi cumparatori doneaza. Si am vazut cu ochii mei ce se intampla cu o parte din acei bani. O mare parte. Sunt transformati in carti dorite de copii, iar acele carti ajung in bibliotecile scolilor. Da, in sarmanele biblioteci ale scolilor care au fost prea multi ani uitate, care au carti vechi, putine, poate deteriorate de ani si mii de maini care le-au rasfoit, care au in rafturile lor mai mult autorii de altadata si mai putin pe cei care scriu azi, pentru copiii de azi. Am fost fericit sa aflu ca povestile noastre sunt printre cele mai cerute de copii. Le multumesc tuturor celor implicati si sa stiti ca donatia aia mica trecuta in josul paginii de comanda poate face minuni pentru o generatie. E atat de mare nevoie de carti actuale in bibliotecile scolare!
Alex Donovici
Despre CarteTeca 2022
-
Ce poti face cu 5.000 de lei cand ii primesti in dar? Poti sa agonisesti o comoara inestimabila: bijuterii-carti, noi, pretioase si de folos atunci cand alegi sa le citesti, hipnotizat de copertile noi, imbatat de mirosul de tus proaspat si fermecat de vremuri, personaje si destine! Precum un portal mereu deschis spre o alta dimensiune, calatoriile in timp si spatiu au inceput imediat dupa ce uriasa veste ca am castigat, in Etape de Jurizare, unul dintre cele noua premii in valoare de cate 5.000 de lei, in cadrul concursului CarteTeca 2022, s-a raspandit in mica noastra comunitate scolara!
Bibliotecar Alina Carnaru
Castigator editia CarteTeca 2022
-
Ce ne-am fi facut noi fara cartile-lumina? Probabil ca am fi ramas mici, mici de tot, batand la usa cea mare a Cunoasterii si a Implinirii, la o usa indiferenta la care nu apare nimeni dornic de dialog. Tocmai de aceea, suntem recunoscatori cartilor care ne vorbesc, care ne-au facut oameni, pentru ca noi insine sa ii putem inomeni pe tinerii nostri care, cu lacrimi in ochi, si-au promis ca vor prelua stafeta omeniei literaturizate si traite pentru a demola distopiile prezentului, construind o lume cu sens.
Prof. Alina Balan
Castigator editia CarteTeca 2021
-
Putem utiliza povestile cu scop terapeutic atunci cand dorim sa ii ajutam pe copii sa gestioneze anumite situatii. Povestile ofera copiilor o scena pe care ei sa isi poata derula conflictele interioare. Ascultand o poveste, copiii proiecteaza in mod inconstient parti din ei insisi asupra diferitelor personaje din poveste. Sunt ca o muzica pentru sufletul lor tulburat. Numai cand vorbesti despre ceea ce te sperie si despre secretele urate, deja te simti mai bine.
Prof. David Ana Cristina
Castigator editia CarteTeca 2020