headerdesktop omiecucinci08oct24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile omiecucinci08oct24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% REDUCERE

la 1000 de titluri

Promotie valabila: 8-9 oct.

Comanda acum!
uvpmobilebts23sep24
  • Literatura Romana

Constantin Cublesan

Constantin Cublesan s-a nascut pe data de 16 mai 1939 la Cluj si este un prozator, dramaturg, poet, critic si istoric literar roman. A urmat cursurile Facultatii de Filologie-Istorie-Filosofie, sectia limba rusa, din cadrul Universitatii Victor Babes din Cluj, obtinand licenta in anul 1959. Dupa terminarea facultatii, el a lucrat ca reporter si redactor la Studioul de Radio Cluj si ca redactor la sectia de arta si de critica literara a revistei Tribuna. A ocupat functia de director al Teatrului National din Cluj-Napoca (intre 1980 si 1987) si a fost redactor-sef adjunct al revistei Steaua (1988-1999). In anul 2002 a devenit profesor universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Constantin Cublesan a dost decorat in anul 2004 cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter. Debuteaza editorial cu volumul de povestiri SF Nepasatoarele stele (1968), publicand apoi proza stiintifico-fantastica in volumele Iarba cerului, Paradoxala intoarcere (1978), Suflete mecanice (1992) si Galaxia termitelor. A publicat comentarii critice despre Barbu Delavrancea, Ion Lancranjan, Ioan Slavici si Mihai Eminescu. Si-a dedicat mai mult de doua decenii studierii operei eminesciene, publicand mai multe volume de comentarii critice: Eminescu in constiinta criticii (1994), Eminescu in perspectiva critica (1997), Eminescu in orizontul criticii (2000) etc. Constantin Cublesan se remarca, de asemenea, ca eseist, critic si istoric literar.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 2 din 2 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one