headerdesktop zllibrisdays20mai25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile zllibrisdays20mai25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Ne donăm ziua!🌳🌲

Reduceri până la -83%

Transport Gratuit peste 75*

O comandă = un copac »
Plantam impreuna Padurea Libris
50.000 lei
Copacel Copacel
  • Literatura Romana

Calistrat Hogas

Calistrat Hogas (1847-1917) a fost un prozator roman, nascut la Tecuci, in Principatul Moldovei. Dupa absolvirea liceului s-a inscris la Facultatea de filozofie si litere din Iasi. In 1881 devine director si profesor la Piatra Neamt si un apropiat amic al lui I.L. Caragiale, aflat in perioada octombrie 1881-martie 1882 in judetul Neamt, ca revizor scolar. A debutat in 1874 cu poezia "Legenda lacramioarei", aparuta in ziarul Corespondentia provinciala. In 1907, cunoscandu-l pe Garabet Ibraileanu, Calistrat Hogas s-a lasat convins si a inceput colaborarea la revista Viata Romaneasca, unde, in anul 1912 s-a inceput tiparirea primei editii a volumului "Pe drumuri de munte". In 1921 a aparut prima editie pentru public a cartii "Pe drumuri de munte" in doua volume, cel de-al doilea, "In Muntii Neamtului", fiind prefatat de scriitorul Mihail Sadoveanu. Profesorul C. Hogas a continuat sa predea si dupa ce a iesit la pensie, pana la 40 de ore pe saptamana. In 1915 scriitorul se muta la Piatra Neamt unde locuiau deja sotia si fiica Cecilia. La 28 august 1917, Calistrat Hogas se stinge din viata la Roman, in mijlocul nepotilor pe care i-i daruise fiica cea mare, Cleopatra Silberg.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 1 din 1 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one